Wiggert Meerman in de media

Wiggert's inspirerende verhaal van doorzettingsvermogen is gedeeld door vele mainstream mediakanalen, waardoor zijn boodschap onder miljoenen mensen is verspreid.

null

Ayahuasca liet Wiggert weer voelen: ‘We leren om niet van jezelf te houden’


Wiggert Meerman staat op podia om de westerse mens te vertellen over eeuwenoude tradities uit de Amazone. Om zich die eigen te maken, leefde hij wekenlang in de jungle op een traditioneel plantendieet. Hij schreef er de bestseller Op zoek naar antwoorden over.

Lees artikel

null

Docu Wilskracht: Kennismakingsdagen Korps Commandotroepen showt unieke beelden van de commando’s


Commando scoort nog altijd een hoge notering in ons lijstje met stoerste beroepen ter wereld. Maar hoe gaat het eraan toe? In Wilskracht: Kennismakingsdagen Korps Commandotroepen gaat Wiggert Meerman van YouTube-kanaal Eindbazen op onderzoek bij de kennismakingsdagen van het Korps Commandotroepen. Unieke beelden, want niet eerder werd iemand gefilmd tijdens de loodzware selectie.

Lees artikel

null

Wiggert redt regenwoud door het te kopen: 'Eigenlijk te gek voor woorden'


De immense boskap van de Amazone bezorgt velen een gevoel van machteloosheid. In april verdween er weer meer dan duizend vierkante kilometer. De Amsterdamse Wiggert Meerman wilde er zó graag iets aan doen, dat hij nu een stuk regenwoud koopt en het geeft aan de zogenoemde 'Huni Kuin-stam', want daar verbleef hij in 2016 meerdere weken.

Lees artikel

null

Hoe Wiggert Meerman zes weken ayahuasca dronk en leefde bij een Braziliaanse indianenstam


Wiggert Meerman woonde zes weken in de Braziliaanse jungle bij een indianenstam. In het grootste regenwoud ter wereld leefde hij vooral rondom zijn eigen kleine hutje. Met alleen zijn eigen stem als bron van afleiding ging hij op zoek naar antwoorden. De rode draad van zijn reis was een ritueel ‘om zijn ziel te reinigen’, waarbij hij het psychedelische plantmedicijn Ayahuasca moest drinken. Zijn bizarre avontuur heeft hij vastgelegd in zijn boek Op zoek naar antwoorden.

Lees artikel

null

Wiggert Meerman, een selfmade man met waargebeurde indianenverhalen


Spreekt hier de heilige waarheid uit het Amazonegebied?

Lees artikel

Inspirator en persoonlijk leiderschapscoach Wiggert Meerman: “De ware essentie van leiderschap is zelfkennis”


“Burn-outs en depressies komen in de Amazone niet voor”, steekt Wiggert Meerman van wal. “De indianen noemen deze verschijnselen ‘westerse ziektes’.” Na een burn-out onderging high performer Meerman zelf een loodzwaar ritueel bij een inheemse indianenstam in Brazilië. De wijsheden die hij daar leerde besloot hij met de wereld te delen.

Lees artikel

null

Iedereen verlicht


Persoonlijke verhalen van mensen die zich, vaak geïnspireerd door het hindoeïsme, spiritueel bezighouden met het verbeteren van zichzelf en de wereld. Wiggert Meerman bracht na een burn-out veertig dagen bij een indianenstam door. Zijn ervaringen gebruikt hij nu in lessen aan ondernemers. 

Bekijk aflevering

Ayahuasca rituelen in de jungle


In gesprek met.Koen Oosterbroek. Zijn platform 'Over psychedelica' geeft ruimte voor Nederlandse wetenschappers, facilitators, psychonauten en tal van andere die een bijdrage leveren aan het Nederlandse psychedelica landschap.

Bekijk aflevering

Wiggert Meerman over 40 dagen ayahuasca in de jungle, heling en spirituele groei


Wiggert Meerman ging naar Brazilië om daar te leven met de Huni Kuin-stam, de mens in zijn puurste vorm. Zijn opdracht was om zijn inzichten en belevenissen vast te leggen en uit te brengen naar de wereld, daar is het boek ‘Op zoek naar antwoorden een verhaal over innerlijke vrede’ uit gekomen. In ons gesprek komt ook naar voor wat het belang is van de Amazone en wat de farmaceutische industrie daarmee heeft te maken.

Bekijk aflevering

Overleven in de moderne jungle


Albert en Tonny hebben weer een speciale gast in de studio: Wiggert Meerman. Als je nog niet weet wie Wiggert is, zoek hem dan zeker even op. Hij is onder andere bekend van de Eindbazen Podcast en van zijn wilde indianenverhalen.

Bekijk aflevering

null

Op zoek naar innerlijke vrede


Ben jij wel eens nieuwsgierig waar je de antwoorden voor jezelf gaat vinden? Grote kans dat je antwoord hierop ‘ja’ is, anders zou je deze podcast waarschijnlijk niet luisteren. Dan is deze aflevering voor jou een aanrader.

Bekijk aflevering

Lichter leven begint in duisternis


Wiggert Meerman is spreker op het gebied van persoonlijk leiderschap, host van de podcast Eindbazen en avonturier. Sinds kort is hij ook schrijver van zijn boek Op zoek naar antwoorden. Hij verbleef veertig dagen bij een inheemse stam, om een eeuwenoud ritueel te ondergaan dat de inheemsen gebruiken om hun ziel te reinigen. In de jungle ontving hij zijn missie om zijn inzichten en lessen te delen met de wereld. Het resultaat daarvan is zijn boek. Wiggert helpt ondernemers, leiders en high performers hun eigen stam te bouwen in rijkdom, gezondheid en liefde.

Bekijk aflevering

Over Ayahuasca, Amazone en burnout


In deze aflevering praat ik met Wiggert Meerman. De ondernemer en podcastmaker vertelt onder andere over het bedrijf dat hij opstartte, de burnout die daarop volgde en zijn eerste ayahuascaceremonie. Hoe kwam hij erbij om deze drugs te gaan doen? Wat heeft hij ervan geleerd?

Bekijk aflevering

In deze LIVESHOW deelt Wiggert zijn verhaal over zijn 40 dagen verblijf bij een Indianenstam.


– Hoe kwam het dat hij als Nederlandse zakenman alles verloor?

– Hoe leidde het leven hem naar een inheemse stam in de Amazone?

– Wat leerde hij van 40 dagen verblijven bij een Indianenstam?

– Welke inzichten hebben Ayahuasca hem gegeven?

– Zijn lessen over zichzelf vergelijken met anderen, succes najagen, geld verdienen?

– Hoe bouw je je eigen stam op met rijkdom, gezondheid en liefde?

Bekijk aflevering

Over het maken van keuzes


Live speech gegeven op de Hogeschool van Rotterdam

Bekijk aflevering