Video Aspect Ratio: 4:1

Traditionele Huni Kuin Rapé Ceremonie

Ervaar de kracht van het helende medicijn uit de jungle

Traditionele Huni Kuin Rapé Ceremonie

Ervaar de kracht van het helende medicijn uit de jungle

WAT IS EEN RAPÉ CEREMONIE?

Rapé (uitgesproken als hapé) is een plantmedicijn uit de jungle van Peru en Brazilië. Het is een as, bestaande een mix van heilige tabak en verschillende soorten planten, bomen en kruiden. Voor inheemse bevolkingen zoals de Huni Kuin en de Yawanawa, is rapé het belangrijkste medicijn naast Ayahuasca. Volgens de sjamanen brengt het heling op het diepste niveau van onze cellen. Het kalibreert ze, zorgt dat we gegrond blijven, ons energie systeem schoonmaken en beter in ons lichaam kunnen komen. Rapé heeft een reinigende werking en kan bijdragen om stress, pijn, verdriet en zorgen uit ons systeem te krijgen.


Geen enkele rapé-sessie is hetzelfde. De ene keer moet men overgeven, soms ziet men visioenen of voelt men enkel euforie. Alles heeft te maken met de intentie, het moment, de persoon die het toedient, onze emotionele staat van zijn en het soort medicijn.

OVER WIGGERT

Wiggert Meerman (Heesch, 1983) is spreker op het gebied van persoonlijk leiderschap, coach en avonturier. Hij helpt ondernemers, leiders en high performers hun eigen stam te bouwen in rijkdom, gezondheid en liefde. Dat doet hij door middel van lezingen en groeiprogramma’s waarin hij de wijsheden en principes van inheemse stammen combineert met modern high performance. Het is Wiggerts missie om de wereld weer te leren wat het is om een puur mens te zijn, zoals hij dat zag bij de Huni Kuin. Via zijn Tribe Leader Foundation zet hij zich in voor het behoud van de Amazone. Al meer dan 10 jaar is Wiggert bezig met het medicijnwerk. Inclusief meerdere diëten en inwijdingsrites, welke hij onderging bij de Huni Kuin stam in Brazilië.

MIJN PAD

Tijdens mijn eerste ayahuasca sessie maakte ik contact met mijn overleden vader. Tot op de dag van vandaag is dit een van de meest helende en spirituele ervaringen die ik mocht meemaken. Dat was tevens de start van mijn medicijnpad, wat me uiteindelijk bracht bij de Huni Kuin stam in de Amazone. Daar volbracht ik meerdere plantdiëten en werd geïnitieerd in de stam. Afgelopen jaren heb ik toegewijd aan het bestuderen van het medicijn rapé, uitgesproken als hapé.


Tijdens een ceremonie in juni 2021, gaf het medicijn mij de toestemming om deze ceremonies aan te gaan faciliteren en andere te helpen. In april 2022 ging ik terug naar de jungle om mijn eigen medicijn te maken, wat ik serveer tijdens deze ceremonies.

WAT KAN IK VERWACHTEN BIJ EEN RAPÉ CEREMONIE?

We spreken af op een rustige plek in de natuur, in de omgeving Amsterdam, waar je comfortabel en veilig door je proces kan gaan.
De ceremonie duurt van 18:30 tot 21:00 uur. Afhankelijk van de processen die er spelen, kan dit soms uitlopen.  Je krijgt een korte uitleg en instructies over de herkomst en het gebruik van de rapé. Op het moment dat het as in je neus geblazen wordt, is het de bedoeling dat je niet inademt of uitademt. Je neemt een teug adem en zet je keel op slot, zoals je dat doet bij induiken van een zwembad. Zodra het as in je neus is geblazen, adem je uit door je mond. De werking van het as kan branderig aanvoelen in je hoofd, maar dit hoeft niet. Je ontvang direct daarna een tweede dosis in de andere neus, het is van belang dat bij kanten toegediend zijn voor de balans. Vanaf hier is het aan het medicijn wat je ervaart. Het kan een gevoel zijn, een visioen, een boodschap, een stem of een diepe geruststelling. Dit proces kan enkele minuten duren, probeer hierbij niet te praten of uitleg te geven wat er gebeurd. Dit is iets tussen jou en het plantmedicijn. Onderga het in stilte en geniet van het moment.

Het kan zijn dat je moet overgeven of naar de wc moet, dit is volkomen normaal en hoort bij het proces. Dit kan onmiddellijk of kort na ontvangst van de rapé optreden. De “zuivering” wordt beschouwd als reinigend en zuiverend; het is het medicijn dat werkt om je lichaam en geest te zuiveren van alles wat giftig en negatief is. De slijmvliezen worden geprikkeld waardoor slijm ontstaat, hierdoor dien je je kort na ontvangst je neus te snuiten. Het is niet de bedoeling om het as in te slikken, omdat dit irriterend op de maag kan werken.

Het medicijn kan een sterke uitwerking hebben op het lichaam, ook na de ceremonie. Het medicijn en/of de ervaring kan zodanig heftig zijn, dat je lange tijd nodig hebt om bij te komen. Hierdoor kan moeheid, misselijkheid en/of duizeligheid optreden. Zelf autorijden wordt door sommige deelnemers als heftig ervaren. Indien je weet dat je gevoelig bent, zorg dat een persoon je kan halen en brengen. Deze persoon kan niet aanwezig zijn bij de ceremonie.

Sacred Ceremonies

Rapé heeft een reinigende werking en is een zeer effectief middel om stress, blokkades, verdriet en zorgen uit ons systeem te krijgen

Investering

€125,-

Bij aanmelding voldoe je €25 euro via de betaallink. Het resterende bedrag neem je mee bij de ceremonie.
Cash of per tikkie.

Aanvang & Tijden

Aanvang vanaf 18:00

Start om 18:30 tot 21:00 (kan uitlopen)

Adres

Stichting De Groene Boerderij
Den Ilp 191B
1127 PV Den Ilp


Belangrijk: Deze straat heeft op sommige tijden een eenrichtingsverkeer.
Je kan hierdoor niet altijd uit richting Amsterdam komen, maar zal je via Purmerend moeten komen.
Als je via Google Maps hierheen rijdt, houdt deze automatisch rekening met de tijden en de juiste weg.

Sacred Ceremony

Moet je ervaring hebben met plantmedicijnen?

Nee. Hoewel dit het zeker makkelijker maakt, omdat je al ervaren hebt wat plantmedicijnen voor je kunnen doen.

Mag ik iemand meenemen die mag kijken naar de ceremonie?

Nee, je ondergaat dit in het bijzijn van een groep deelnemers.

Wat kost het?

Je doet hierboven een aanbetaling van €25.
De resterende €100 kan je ter plekke cash of via mobiel bankieren voldoen.
Aanbetalingen worden bij annulering niet teruggestort, ook kan er niet opgeschoven worden naar andere datum.

Wanneer mag ik geen rapé gebruiken?

Gebruik vanaf 18 jaar en ouder.
Niet gebruiken bij zwangerschap, hoge/lage bloeddruk, hartklachten, schildklieraandoeningen, nierziektes, depressie, nervositeit, lichamelijk en/of geestelijke klachten, gebruik van MAO remmers, medicijnen.
Niet gebruiken met alcohol of andere drugs.

Hoe groot is de groep?

Maximaal 10 personen.

Hoevaak wordt de rapé geserveerd?

In principe 2 rondes. Afhankelijk van de uitwerking is men vrij om te stoppen na de 1e ronde of voor een 3e ronde te gaan.

Sacred Ceremonies

 16 Mei  2024.................................... Beschikbaar

21 Maart 2024............................. UITVERKOCHT

29 Juni 2023................................... UITVERKOCHT

1 Juni 2023.......................................UITVERKOCHT

16 Maart 2023…....................……. UITVERKOCHT

9 Februari  2023…...….................. UITVERKOCHT

15 December 2022…..…..............…UITVERKOCHT

1 December 2022…....................… UITVERKOCHT

24 November 2022…….......…....... UITVERKOCHT
27 Oktober 2022.......................…. UITVERKOCHT
7 Oktober 2022.……………...........… UITVERKOCHT
21 Juli 2022…………………….………… UITVERKOCHT
14 Juli 2022……………….……………… UITVERKOCHT
21 April 2022 ……………………………. UITVERKOCHT
24 Februari 2022………………………. UITVERKOCHT
3 Februari 2022………………………… UITVERKOCHT

Veilige Set & Setting

Een ceremonie met aandacht, een veilige set & setting, volledig vanuit de traditie en bekwame begeleiding.