De Ware Essentie Van Leiderschap is Zelfkennis

 Wiggert Meerman - Auteur 'Op zoek naar antwoorden'

Over Wiggert Meerman

In één alinea:


Wiggert Meerman (Heesch, 1983) is  spreker op het gebied van persoonlijk leiderschap, coach en avonturier. Hij helpt topsporters, CEO’s, ondernemers en high performers hun eigen stam te bouwen in rijkdom, gezondheid en liefde. Dat doet hij door middel van zijn bestselling boek 'Op zoek naar antwoorden'. Daarnaast host hij het nr. 1 retreat van Nederland voor Persoonlijk leiderschap; Rite of Passage. In zijn lezingen en groeiprogramma’s combineert hij de inheemse wijsheden en met modern high performance. Zijn passie voor het spreken komt ook tot uiting op verschillende toonaangevende podia zoals het DeLaMar Theater, het bekende evenement Business On Stage en bij bedrijven zoals Adidas, ABN Amro en de Erasmus Universiteit. Daarnaast is hij de presentator van de #1 Zelfhulp show op YouTube en podcast genaamd Eindbazen, met meer dan 4 miljoen downloads een van de grootste podcasts in Nederland. Sinds 2020 mag hij zichzelf, na drie jaar schrijven, ook auteur noemen van zijn boek ‘Op zoek naar antwoorden’. Het boek belande op nr. 35 in landelijke bestsellerlijst top 60. Ondertussen zijn er meer dan 12.000 boeken verkocht en geniet het boek meer dan 230, vijfsterren recensies.


Wiggert is auteur, coach, spreker en avonturier, die vooral bekend staat om zijn avonturen bij inheemse stammen. Dat doe ik middels groeiprogramma's en retreats waarbij ik de inheemse wijsheden combineer met modern persoonlijk leiderschap. High Performance met een menselijke touch. Zo help ik mensen bij het beantwoorden van de diepere vragen in he leven. Wie ben je? Wat wil je? Hoe ga je dat doen? In het landschap van Persoonlijk Leiderschap sta ik bekend  als de zakenman die naar de Amazone ging, om zichzelf te zoeken. staat hij bekend om zijn avonturen bij inheemse stammen in de Amazone.al Zijn boek 'Op zoek naar antwoorden' is meer dan 12000x verkocht en wordt beschreven als een van de beste boeken De lessen en inzichten die hij daar opdoet, vertaalt hij naar de uitdagingen die vertaalleiderschap, avonturier,  spreker en persoonlijk leiderschap coach. Hij is oprichter van supplementen merk NootroFit. Daarnaast is de presentator van de #1 Zelfhulp show op YouTube en podcast genaamd Eindbazen. De podcast staat regelmatig op nummer #1 in iTunes. De videos werden meer dan 150.000 keer bekeken op YouTube. De interviews met de grootste nationale en internationale ”Eindbazen” zijn al meer dan 4 miljoen keer gedownload. Voorbeelden van bekende gasten zijn “Getting Things Done” Auteur David Allen, Business Coach Michael Pilarczyk, professor Jordan Peterson, Els van Steijn en Nederland’s beste spreker Remco Claassen! In september in 2016 leefde hij voor 6 weken bij een indianenstam in de Amazone. Hier nam hij deel aan een zogenaamd plantdieet, een sjamanistische traditie voor spirituele zelfontwikkeling. Hier ontving hij zijn levensmissie: leer de mensheid wat het is om weer een puur mens te worden. Dat was wat ik zag in de inheemse bevolking. Tijdens mijn dieet schreef ik mijn boek 'Op zoek naar antwoorden'. Een blauwdruk voor het menselijke zijn. Vandaag de dag draag ik mijn boodschap uit via groeiprogramma's, lezingen en retreats. Sinds een aantal jaren zet Wiggert zich in voor het behoud van het regenwoud. 'Tribe Leader Foundation' De missie van de stichting is simpel; koop regenwoud rondom inheemse gebieden, om het terug te schenken aan de oorspronkelijke bewoners. In 2022 kocht Wiggert zijn eerste stuk regenwoud van 70 hectare (105 voetbalvelden) en schonk dit terug aan de Huni Kuin stam waar hij meerdere malen verbleef.


The Samurai In A Suit

Leven als topsporter

Wiggert is geboren in Noord-Brabant en opgegroeid in Heesch (bij Oss). Hij sportte liever dan dat hij in de boeken zat. Een logisch gevolg was dat hij na de middelbare school koos om naar het CIOS te gaan. In deze jaren leerde Wiggert zijn didactische vaardigheden en studeerde af in de richting Fitness & Health Management. Hij werkte in verschillende fitness & health clubs in Nederland. Hierna begon hij aan een studie Marketing Management. De passie voor vechtsporten was groot. Tijdens en na zijn studie trainde hij 2 keer per dag in Braziliaans Jiu Jitsu, Mixed Martial Arts en Judo. Wiggert heeft over heel de wereld meegedaan aan competities in BJJ, Mixed Martial Arts en Grappling. Hij nam verschillende malen deel aan Europese en wereldkampioenschappen Braziliaans Jiu Jitsu. Hij won meerdere medailles op nationale en internationaal topniveau.

Topsport is de basis van Wiggert zijn doorzettingsvermogen en discipline. Hard werken, goed voorbereiden en onder druk presteren zijn enkele van de vele voordelen die hij overhield aan deze periode.

Van succesvolle carrière naar slapend op kantoor.

Wiggert was succesvol bij een grote e-Commerce multinational waar hij werkte in Online Payments. Een wereld met dure maatpakken, snelle auto’s en dikke bonussen. Ondanks een rooskleurige toekomstige carrière, maakte hij de stap naar het ondernemen. Hij maakte een plan en vond een investeerder. Al snel doorliep hij het klassieke start-up verhaal met de nodige tegenslagen. Het programmeren liep uit, de markt viel om en de investering was voortijdig op. Het uiteindelijke product is nooit live gegaan. In dezelfde periode liep zijn relatie op de klippen, verloor hij zijn huis en was hij noodgedwongen op kantoor slapen.

Tien maanden lang sliep hij in het geheim op een kantoor met meer dan 35 medewerkers. Van s’ochtends 6 tot s’avonds 10 werkte hij. Het was tevens het moment waarin hij in aanraking kwam met business coaching en persoonlijk leiderschap. In deze periode zorgde Wiggert dat zijn bedrijf van €0,- naar €10.000 omzet per maand ging. Hij ontwikkelde nieuwe software via outsourcing in India. De software was een succes en het bedrijf groeide daarmee tot een gezonde.

Toen Wiggert eindelijk weer een eigen huis had, stortte hij drie weken later in. De tien maanden hadden teveel geëist van zijn lichaam. Eind 2016 maakte hij de beslissing om afscheid te nemen van Eazier.

Meer Dan 4 Miljoen Downloads Via Eindbazen

EINDBAZEN

In zijn reis van persoonlijke ontwikkeling speelde Amerikaanse podcasts zoals die van Tim Ferris en Joe Rogan een grote rol. In 2015 besloot hij samen met Michel Vos een Nederlandse podcast te starten, genaamd Eindbazen.

De twee uur durende diepte interviews met nationale en internationale Eindbazen, de grootste denkers en doeners zijn razend populair. Met gasten zoals MMA & K-1 kampioen Alistair Overeem, 'Getting Things Done' auteur David Allen, levenskunst auteur Michael Pilarczyk, Commandant van het Korps Commandotroepen Kolonel Swillens, spiritueel leraar Jan Geurtz tot comedian Guido Weijers. Wekelijks staat de podcast op nummer #1 in iTunes en behaalde meer dan 4 miljoen downloads.

De relaxte huiskamersetting komt terug in de uitzending. Het lijkt alsof je aan tafel zit in de studio. Presentatoren Wiggert en Michel worden geroemd om hun humoristische dynamiek. In Eindbazen leer je kennis die van de ganders nooit zou horen, leren of weten. Het is niet voor niets de nummer één zelfhulp podcast in iTunes.

Leven bij een indianenstam


In zijn zoektocht naar zelfontwikkeling had Wiggert altijd de wens uitgesproken om na de verkoop van zijn bedrijf een tijd in isolatie te spenderen. Weg van mensen, weg van de digitale wereld en alleen met jezelf. Hij koos ervoor om naar een van de primitiefste en laatste inheemse stammen ter wereld te gaan. Na een halfjaar durende zoektocht van tientallen telefoontjes, mails en Skype gesprekken kreeg hij via veel omwegen contact met de stam. Uiteindelijk kreeg Wiggert de kans om zijn verhaal uit te leggen aan het stamhoofd, deze accepteerde zijn verhaal en nodige hem uit bij de stam.

Zes weken lang was hij te gast bij de Huni Kuin stam in Brazilië.
Een plek waar geen internet, elektriciteit of telefoon is. Volledig afgezonderd van de westerse civilisatie. Tijdens zijn verblijf nam hij deel aan een zogenaamd “plant-dieet”. Een sjamanistische traditie voor spirituele zelfontwikkeling. Volgens deze eeuwenoude traditie leert de geest van de plant je kennis en wijsheid via inzichten, visioenen en dromen. De plant communiceert met je. Tijdens het dieet mag je minimaal contact hebben met andere mensen. Het is het verboden om suiker, zout of vlees te eten.

Vanaf de eerste dag gaf het dieet hem zijn levensmissie: leer de wereld hoe we weer een puur mens kunnen worden. Dat was wat hij zag bij de indianen. Bijzondere mensen die zichzelf volledig accepteren, niet oordelen en leven in overvloed. Een gemeenschap waar men in harmonie met elkaar leeft. In een omgeving waar de natuur als heilig beschouwd wordt en waar sjamanisme een grote rol speelt in de heling van mensen. Om zijn boodschap kracht bij te dragen kreeg hij de opdracht om een boek te schrijven tijdens zijn dieet.

Iedere dag schreef hij een hoofdstuk. Een bijzonder ervaring waar hij zijn pen op het papier zette en de woorden “van de plant” door hem heen kwamen. Hij schreef een blauwdruk voor het menselijke zijn. In 22 hoofdstukken leerde hij de kern van de puurheid van ons bestaan. Hij leerde onder andere diepe lessen over zelf-liefde en -accepatie, angst, zuiver spreken, in contact komen met je hogere zelf, vergeving, geduld, het vinden van je missie, eenzaamheid, controle, liefde & relaties, wat het is om je bestaan te dromen en meer.

Wiggert zat 40 dagen in isolatie in de jungle. Een periode waarin hij gedwongen werd om de diepte in zichzelf op te zoeken. Hij ervoer extreme eenzaamheid, werd geconfronteerd met zijn eigen schaduwkanten en zijn diepste angsten. Juist door deze eenzaamheid op te zoeken werd hij volledig comfortabel in zichzelf. Het werd een avontuur waarin hij zichzelf terugvond. Hij maakte vriendschappen voor het leven met mensen waarmee hij geen woord kon wisselen. Ging op jacht met de indianen. Keek dagelijks naar de wonderen der natuur. Hij ontsnapte ternauwernood aan de dood door een voedselvergiftiging en werd op traditionele indiaanse manier geheeld, zonder medicijnen of medische hulp. Deze ervaring liet hem ten volste ervaren wat het is om terug te gaan naar onze kern en wat het betekent om “echt” in contact te staan met jezelf.

Een verhaal over innerlijke vrede

Op mysterieuze wijze door het leven naar een inheemse stam in de Amazone wordt geleid. Het stamhoofd laat hem deelnemen aan een eeuwenoud ritueel dat de inheemsen gebruiken om hun ziel te reinigen. Tijdens deze zware beproeving, waarbij hij veertig dagen lang in de heilige ruimte moet verblijven, komt hij zijn eigen demonen onder ogen. De auteur kreeg de opdracht om zijn lessen en inzichten te delen met de wereld. Het resultaat hiervan is dit boek.


Download gratis een sneak preview van de eerste 2 hoofdstukken

50%
Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct de eerste 2 hoofdstukken
+ nog extra bonussen en unieke content uit het boek..!
Krijg direct toegang