Winst, vrijheid en plezier in het ondernemen
13 december 2019 

Winst, vrijheid en plezier in het ondernemen

Ondernemen voor winst, vrijheid en plezier.

Winst, vrijheid en plezier! Als één van deze drie mist in je ondernemerschap dan is er iets niet goed. In deze aflevering spreekt Wiggert over zijn visie op het ondernemerschap en neemt je me in de ondernemerslessen die hij afgelopen jaren leerde.


Waarom zijn winst, vrijheid en plezier belangrijk?

Over winst. 

Het nummer één doel van je onderneming is winst draaien. Dit staat los van je goede intenties om mensen te helpen of goede diensten te leveren. Winst geeft je mogelijkheden, vrijheid en de beloning die je verdient. Wat uiteindelijk met die winst doet is aan jou. Je kan dit uitkeren, terug investeren, weggeven of sparen.

Over vrijheid. 

Je bent gaan ondernemen om te doen wat je wilt. Bij veel ondernemers verschuift deze vrijheid naar een zelfgecreëerde gevangenis constructie. Hard werken, iedereen is afhankelijk van jou en er is nooit genoeg tijd om de dingen af te maken. Thuis ben je fysiek aanwezig maar je in je hoofd ben je ergens anders.

Over plezier. 

Je hebt van je passie een bedrijf weten te maken. Dat is knap! Maar is je bedrijf nu zo gegroeid dat je de passie niet meer voelt? Of bent je misschien het plezier kwijt in het ondernemen.

Wat zijn de oplossingen voor bovenstaande uitdagingen?

Leiderschap

Je bedrijf is een weerspiegeling van je onderneming. Weten waar je heen wilt, wie je bent en wat je wilt. Dat uit zich in simpele uitleg hoe je dagen eruit zien? Met welke taken je bezig bent? Waar wil je mee bezig zijn? Wat slurpt de meeste tijd op? Wat zijn je wensen in je privé, relaties, werk en gezondheid? Helder weten wat je wilt, gevoelsmatig en in je hoofd.

Winstplan

Winst draaien in je onderneming is geen bijkomend toeval of geluk. Het is een strategie. Je bedrijf is erop ingericht, de producten die je verkoopt ook en de manier waarmee je omgaat met de omzet. Vanaf dag één winst draaien is een methode die zelf kan toepassen, mits je de juiste methodiek weet. Wiggert bespreek de Profit First methodiek waarin je met een zogenaamd potjes systeem werkt. Je cijfers begrijpen zodat je in een oogopslag kunt zien waar wel of geen geld voor aanwezig is. Nooit meer een onverwachte tegenslag, altijd weten wat er beschikbaar is en vanaf dat één winst draaien.

Marketing

Een winstplan wordt onderbouwd door een serie aan producten die je gaat verkopen. Wat levert een product je op? Wat levert winst? En heb je een serie van producten die logisch is voor je klanten om af te nemen? 

Daarnaast wil je de go-to ondernemer zijn voor jouw klanten. Hoe doe je dat? Door jezelf als autoriteit in jouw market neer te zetten. Je wilt mengelen met de top van jouw markt, samenwerken met gerenommeerde namen en bouwen aan je eigen autoriteit.

Wil jij met Wiggert aan je bedrijf bouwen? Doe mee met het tweedaagse Tribe Leaders in Business evenent op 16 & 17 januari 2020. Twee dagen lang intensief bouwen aan je bedrijf, jezelf en je winst. Je loopt naar buiten met een persoonlijk, winst en marketingplan, plus 90 dagen accountability coaching. 

Over de schrijver

Een verhaal over innerlijke vrede

Op zoek naar antwoorden beschrijft het verhaal van een Nederlandse zakenman, die nadat hij alles verloor, op mysterieuze wijze door het leven naar een inheemse stam in de Amazone wordt geleid. Het stamhoofd laat hem deelnemen aan een eeuwenoud ritueel dat de inheemsen gebruiken om hun ziel te reinigen. Tijdens deze zware beproeving, waarbij hij veertig dagen lang in de heilige ruimte moet verblijven, komt hij zijn eigen demonen onder ogen. De auteur kreeg de opdracht om zijn lessen en inzichten te delen met de wereld. Het resultaat hiervan is dit boek.


Download gratis een sneak preview van de eerste 2 hoofdstukken

50%
Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct de eerste 2 hoofdstukken
+ nog extra bonussen en unieke content uit het boek..!
Krijg direct toegang